04
.
02
.
2017

Kunstforeningens medlemmer blir invitert til gruppetur til utstillingen av Irma Salo Jæger på Henie Onstad kunstsenter den 1. april. Les mer ...

Vi inviterer medlemmer av Kongsberg Kunstforening til utstilling med Irma Salo Jæger på Henie Onstad Kunstsenter lørdag 1. april. Vi har bestilt omvisning i utstillingen til kl. 12:15 og også bord for lunsj hos Bølgen&Moi etterpå. Vi reiser som vanlig samlet i private biler. Mer informasjon om når, hvor vi møtes, lunsjmeny og påmelding kommer etter hvert.

Irma Salo Jæger (88 år) er en finsk-norsk billedkunstner, skulptør, lærer og tegner. Hun har vært en av de mest toneangivende modernistene i norsk kunsthistorie. På 70- og 80-tallet laget hun en lang rekke offentlige utsmykninger på sykehus og skoler. Jæger har også vært professor ved Statens Kunstakademi (1986-1992).

Utstillingen vi skal se «En varm dag» er den første store retrospektive utstillingen med hennes kunst. Aftenpostens presentasjon av utstilling (14.1.17) hadde overskriften: «Lærer oss å tenke mens vi ser» og «Irma Salo Jæger viser at vi kan bli tankeløse om vi blir for sikre på det vi ser.» Hun har med denne utstillingen stadfestet sin posisjon i norsk kunsthistorie.

Kunstforeningen dekker utgiftene til guide. påmelding til Anne Lauritsen annel@altiboxmail.no innen 

Tilbake til toppenalle nyheter